Backbone

Бекбона или опорната мрежа на Сатнет е проектирана от Инж. Стефан Гърдев - един от най видните Български системни администратори. Йерархията от мрежови устройства е така изградена, че да гарантира стабилност, капацитет и сигурност на мрежата като цяло.
Голяма част от трасетата ни са изградени на принципа на паралелната топология, подсигурявайки двойно критичните точки. Въпреки високата си цена, тази инвестиция е подсигурявала непрекъснатостта на мрежата не-малко пъти при форсмажорни обстоятелства, като гръмотевечни бури, кражби на кабели, вандалщини, хакерски атаки и т.н.
Устройствата базирани в нашият backbone са от ренюмирани производители. Използваме маршрутизатори Cisco, Zyxel, Juniper и Mikrotik; комутатори от висок клас на TP-Link и Zyxel; Безжични Point to Point устройства Ubiquity и др.
От своето създаване през 2002 г., нашата мрежа постоянно търпи развитие, за да е винаги актуална и готова да посрещне предизвикателствата, породени от динамичното развитие на модерните информационни технологии.

Комуникационни кули

Сатнет изгражда първата си комуникационна кула през 2003 г. в Средна Гора. Тогава тя служи за основен пренос на трафик от Софийският backbone, тъй като по това време все още не съществуват оптични трасета до Карлово. Паралелно с това, фирмата изгражда още една кула на друг връхв в Средна Гора с идеята за свързаност с Интернет Доставчици от Стара Загора, за да подсигури непрекъсваемостта на услугата. Тези две кули осигуряват интернета в Карлово в продължение на 6 години, когато през 2008 г. Сатнет има достъп до оптични трасета за пренос.
През 2009 г. фирмата изгражда първата широкообхватна и модерна комуникационна кула за широколентов пренос до останалите населени места на община Карлово. Ползите са впечатляващи и клиентите на фирмата от малките и отдалечени населени места се възползват от качествен интернет на който могат да завиждат дори потребителите от София.
Година след това Сатнет изгражда и втора кула за да посрещне адекватно бързото развитие на технологиите.

Оптична мрежа

Днес мрежата на Сатнет е съвкупност от кабелни LAN и безжични Wi-Fi мрежи, свързани с оптичен backbone. Тенденцията е оптичната мрежа да се разраства постоянно за сметка на медната LAN. Все по широко се разпространяват мрежите от типа FTTB или оптика до сградата, което вдига нивото на предлаганата услуга.
Специалистите по оптични технологии от екипа ни посещават ежегодно конференции, обучения и семинари за подобряване на квалификацията си. Като архитекти и техници на мрежата ни, те знаят че отговорността е изключително голяма, защото интернета днес се е превърнал в основна необходимост и той трябва да е качествен.
Ние от Сатнет ще правим всичко възможно да сме в крак със съврменните технология и да предлагаме една качествена услуга на нашите клиенти.

Плащане на сметки

  • Плащане online чрез ePay
  • Плащане на каса в Пощенска Станция
  • Плащане на банкомат чрез bPay
  • Плащане по Банков път
  • Плащане на каса чрез EasyPay
  • Плащане на каса в офис на Сатнет

Новини

Промоции

Всички клиенти заплатили 6 месечни такси предварително получават бонус 1 месец безплатен абонамент.

Безплатен безжичен рутър за клиенти заплатили 18 месечни такси предварително.
Промоцията важи до 30-ти Юни 2017 г.

Разсрочено плащане за безжични устройства.